CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Saturday, June 18, 2011

PEMBELA MANUSIA :D

Setiap muslim yang berhasrat untuk meningkatkan kecintaan dan ketakwaan terhadap ALLAH S.W.T perlu memperbanyakkan amalan syariat harian yang dianjurkan oleh RASULLAH S.A.W..
                                                         

                                                                               MEMBACA AL-QURAN.
                                                                   KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN :

  • IBADAH yang paling utama dari segi bacaan.
  • PAHALA membaca satu huruf daripada AL-QURAN : menurut IBN MAJAH pahala digandakan hingga 400 kali dan IBN AL-JAUZI pula berpendapat digandakan sebanyak 700 kali.
  • Balasan satu huruf yang dibaca juga ialah seorang bidadari di syurga ,juga dikatakan balasan sebatang pokok di syurga.
  • Pada hari kiamat , AL-QURAN menjadi pembela.
  • Mendapat cahaya di bumi dan menjadi sebutan oleh malaikat di langit.
  • Mempelajari ayat AL-QURAN lebih baik dari solat sunat 1000 rakaat . 
                                                            MASA YANG DIUTAMAKAN MEMBACA AL-QURAN.
  1. Pada waktu tengah malam  sehingga fajar adalah waktu paling utama.
  2. Antara maghrib dan isyak.
  3. Sesudah solat subuh.
RENUNG-RENUNGKAN AND SELAMAT BERAMAL
p/s : sumber : INDAHNYA HIDUP BERSYARIAT BY USTAZ ISMAIL KAMUS  :D

Thursday, June 9, 2011

Loghat Melaka ye

HAHAHA!yes i'm from Malacca..WHY???nak cakap aku kasau?ofcoz aku kasau..tapi polite gak laaa...okeyh..aku nak share sikit sal loghat nih..ramai cakap yang loghat melaka nih kasau..haha...kalau korang rase nih dah kasau..cube ko tengok loghat lain..same aje..kecoh nau korang nih...even ak melaka but aku jarang guna loghat melaka...lain laa kalau dah buat pasal ngan aku,sampai aku marah tahap tak hingat..baru laaa TERkeluar yang tak patut di dengar..meh tengok pe yang de dengan loghat melaka nih :D



sila perbetulkan lidah sebelum menyebut perkataan2 nie..

Loghat Melaka selalunya yang ada perkataan 'R' dibelakang akan dijadikan 'U', contoh:

Besau - besar
Biau - biar
ulau - ular
Pagau - pagar
Suratkhabau - suratkhabar
Bayau - bayar
Belajau - belajar
Asau - Asar
kasau - kasar


Selain tu, perkataan 'A' selalunya akan ditukar ke 'E', contoh:

Ape - apa
kite - kita
bile - bila
biase - biasa
Melake - Melaka
Kate - kata


ada juga beberapa perkataan yang bertukar kat depan, contohnya:

gumah - rumah
gambut - rambut
ganting - ranting


beberapa perkataan yang sama ngan loghat lain, tp ada bertambah patah perkataan (suka ati je tambah2 kn? ktorg memang suka tambah2 perkataan.. ha2), macam meleret skit, contohnya:

beledi - baldi
lemaghi - almari
berdighi - berdiri
ghupenye - rupanya

* sila ikut lengguk Melake, kalau tak, tak jadik


senangkan? So, biasakan diri anda dengan pertukaran perkataan ni k.

Ada juga beberapa perkataan yang mungkin tak terdapat pada loghat lain, atau mempunyai makna yang lain, contohnya: 

Moh - jom, mari
contoh: moh kita ke rumah makcik

Kendian - kemudian
contoh: kendian je le kite pergi

Sangap - menguap
contoh: asyik sangap je ko nie, tak cukup tido ke?

Lopak - pencil box
contoh: nak beli lopak baru yang ada gambau ultraman

Nau - sangat
contoh: lambat nau ko nie? tak bole cepat ke?

Dak - panggilan nama untuk orang muda
contoh: dak Iza dah bangun ke belum?

Antu - panggilan nama untuk orang tua2
contoh: antu Biah tu dah pegi haji ke?

Sepen - mangkuk tingkat
contoh: ambik sepen tu, aku nak isi kuih


perkataan kasar yang selalu digunakan, tp perkataan ni selalu digunakan masa bergurau dan masa marah (tp tak berapa marah sangat) contohnya:

Hawau - "hawau ko, apesal ko tak bagitau aku awal2"

lahabau - "lahabau punye budak, pencil kontot aku pun ko nak curi ke?"


ada satu cerita nie, kawan aku punye kawan datang ke Melaka. Kejadian ni berlaku dalam bas. Tiba2 seorang lelaki naik dan berkata dengan kasar pada serang penumpang yang lain "Eh ko! Hawau ko.. Aku ingat ko dah mampos, idup lagi ghupenye ko ye..". Kawan aku punye kawan ni pun panik, sampai dah siap nak keluar dari bas dah ni, tiba2 dua2 lelaki ni ketawa, pastu sambung berbual, rupa2nya dia jumpa kawan lama. Camne ayat tu, kasau kan?



p/s : moh le datang melaka..


Help Me About IPG

Hidup nih penuh dengan dugaan kan...as a muslim we should remember that ALLAH tak akan uji hamba-NYA if hamba DIA tak mampu nak galas ujian tue kan..but aku tak tahu laa nak cakap macam mana..sape cakap life kat IIUM nih senang?memang laa takde benda yang senang dalam hidup..tapi aku memang tak boleh blah laaa..as student bachelor of english at IIUM memang sangat best..best sangat because core courses dia sangat menarik...ada drama,poetry,linguistics and bagai-bagai laaa..and benda alah tue bagi aku senang laa jugak..but yang menspoilkan bebudak BEN yang tak berape nak BEN macam aku nih is EPT..English Placement Test..for BEN student kitorang kena pass with band 6.5 overall but too hard laa bagi aku..benda nih yang buat aku lame kat CFS nih..niat kat hati nak apply balik maktab but taktaw how..hope aku still sempat apply maktab..dear friends kat luar tuh..if taw pape information sal maktab,please let me know..aku berharap sesangat..and hope nama aku tak di blacklist sebab tak pegi interview dulu..jauh beb..kat perak nuh :(

Tuesday, June 7, 2011

First day as second year student at iium

Okeyh..first of all .. welcome back to Nilai... actually kena register kat Mahallah Office 5/6/2011 but aku malas gila nak balik so kawan baik a.k.a yang tershayang register kan and aku sampai nilai 6/6/2011..
7/6/2011 p laaa setelkan sume2 sal recheck EPT yang macam best padahal cam haram !
disebabkan benda alah tuh aku terpaksa memaksakan diri change section yang sedia elok aku pilih sebab takde hari jumaat...then bila dah kne change group, kena laaa p add n drop those subjects but section tuh closed ! penat ! kena register manual ko..MANUAL !! entah hape-hape..sampai sekarang schedule aku takde lagi...camne nak p kelas???humphhh...sape cakap masuk uia best???best mmg best TAPI !
junior??entah..aku tak hamek taw pon..bilik ak takdak junior...best of luck laaa korang hidup kat nilai..
ADIOS  :D

Wednesday, May 11, 2011

Party for members of ex-E32 + birthday tie :D

060511 tarikh keramat for nor athirah indera alim shah...name ayah yang panjang berjela..
we had a party for her sempena birthday dia..we make it at dataran nilai..
agak happening even just simple party...budget ciput je..
for her.. I LOVE YOU SO MUCH BUDDY..





King's cake :)

with candle at abg burger's stall :)

For you honey bunny :D

arghh!!i wanna hold it too :)

yeaay ! im getting older from now :)

love you all :)


p/s : alin,this is our last memory here..
       see u at gombak next year darling..
       please keep in touch with us :D




Sunday, May 1, 2011

WEEKEND YANG HAVOCSSS :) ( panjang punya entry )

Okeyh..lets begin..camnih...30APRIL2011 segalanya bermula pada jam 10 a.m. dan berakhir 10 p.m. hehee
first skali kitorang call taxi suruh amek at kopitiam at area blok b tuh..taxi susah gila nak dapat..okey,.tuh dugaan pertama..second,train ke KL sentral memang full sesangat macam ikan dalam tin..* nasib badan dapat duduk :)
then sampai kat kl sentral tukar p nek putra..best..tak ramai..sampai kat taman melati,we need to take rapid kl to greenwood's field..rapid kl number 226..okeyh,.bas sampai around 12..we all pon p jumpa pakcik botak tuh untuk make sure yang mmg bas tuh g pdg tuh..then pkcik botak tuh said that..bas tue gune kad dik..kalau sorang je ade kad tue pon boleh,.janji ade kad..WTH,WTF,WWF laaa kan...mane nak cekau touch n go tuh..bukan selalu guna kat sini..p laa cari at kedai atas,takde..kaunter ticket plak tak jual time tuh..mmg cam aramm laaa kan..opssss..lupa..kami pergi 5 org.. TIE,NUHA,SYUE,ALIN n AKU laaa kann...de pakcik cam baik plak cakap boleh gune IC..pkck botak kasi try guna ic..still tak boleh then terpaksa beli itu rabbit card..kitorang time tuh nak g makan nasi arab at umah nani..akk dia kawen..* pengantin hensem gila!!
after makan,tgu laa bas balik..masing2 tak penah p tempat tuh,then macam rusa masuk kg laa memasing..dari dok tepi jalan,depan kedai,jumpa pakcik teksi..tetibe syue jerit BAS!BAS!punya laa excited p lari kejar bas dengan baju kurung,jumpa pakcik botak again..pkck tuh halau soh g tgu tempat lain..shit! da la panas n ramai org..malu dohh..p tgu kat bus stop,pkck botak dtg amek kitorang..rabbit card td plak tak cukup..terpaksa beli another 1..aku laa yg beli untuk aku..after sampai at taman melati tuh balik,punye laaa eksen gne that card p klcc..sesampai je p laa touch..aku sorang jelaa..yg lagi 4 cm tak taw nak p mane..aku cam cuak dok sengsorang,p laa touch card tue balik konon nak ikot dorang laa..last2 aku plak sangkut...gilak!nasib baik akk polis tuh baik..bagi aku jalan gak..dah nak nagis time tuh..then nuha bawak jalan sesat..tak jumpa SURIA KLCC..ntah mane2 ntah..then jalan balik..jumpa gak..FUHH!penattt type..tengok le gambau nih :)




roommates since at pj dulu.. 

depan tempat tugu peta klcc tuh

suke2 nuha tembak org kann :)

syue,nuha,alin n saya !!

ayu nyeee..opsss! not available yet :)

kami makan kat sini laaa..sedaaappp :)
p KLCC just nak solat zohor n tangkap2 picca saja..mmg gila...pastuh mek ktm p MIDVALLEY plak..sesampai je p jenjalan sat cari POPEYE..before tuh p at vincci..gila sale laaa..tapi kasut banyak tak cantik n takde size..kaki memang sakit tahap tak hingat until jalan tak rase pijak bumi..sampai popeye,dy punya tempat sos susah nak tekan..bapak keras..syue pulak boleh angkat tempat tekan sos tuh.haha..kami solat maghrib at mid then balik p nilai..otw balik tuh,aku n tie dok bersila kat lantai dlm train..macam2 benda sengal jadi,macam2 ragam org kitorang jumpa..yang ticket train until batang benar je boleh pulak terturun kat kl sentral..de plak nak tipu polis kat situ said dr sg.buloh ke nilai..padahal tiket tuh nilai ke sg.buloh..orang2. OPSSSS!!! time nak g klcc tuh pintu lrt taknak bukak kat tempat kitorang tgu.,then lima2 g serbu pintu lagi 1 sambil gelak2..masuk2 je,tgk pintu tadi dah terbukak..sengal punya pintu !!!!

Saturday, April 2, 2011

mandi-mandi.. :)

Best time ever laaaa...time nih cuti raya cina...
habiskan masa sesama at pantai puteri..at melaka laa kannn :)
happy sesangat..even tak dapat berkumpul 10 orang,at least de laaa jugak 8 org..termasuk aku laa
haireen n liyana je takde..takpe..bulan5 nih kite kua 10 orang k...
baru je nak update coz pka tot baru upload pic at fb...then,aku download laaa gegamba nih...
tengah berendam pon sempattt :)

dengan dieba sayangggg

ehemm!sume cover ayu :)

erkkk..pon bolehhhh :)

before mandi n before amek baju at uma deeyana
sayang korang sesangat..takde pon yg dapat gnti korang !!!!

Thursday, March 31, 2011

aku rindu , sayang kamu ....

Time untuk merindui insan yang memang patut and mesti aku rindu..hihihi 
tertunggu-tunggu saat untuk berkumpul sepuluh-seoukuh orang nih..
tak ramai mana pun...10 orang je...rindu sesangat kat
                               
                              FATIN
                              FARHANA
                              HAIREEN
                              ADIBA
                              DEEYANA
                              SALMIAH
                              SYAFIQAH
                              SYAZWANA
                              LIYANA 

Wednesday, March 30, 2011

AKU PASRAH ATAS KETENTUAN ILLAHI :)

Hahahahaa...sarcastic tak title ?
SANGAT kannnn...semenjak dua menjak nih perasaan aku sangat amat tak tenteram..
tak tahu laa kenapa kan.maybe sebab banyak fikir benda yang nampak macam remeh hakikat tak
FARUK AMIRUL ABDUL RAHMAN...sedap kan nama?orang dia pon baik sangat..
aku ngaku yang aku memang sayang tahap tak ingat laa dengan dia..tapiiiiiiiiiii
takpe laaa..kalau ade jodoh ade laa kan..sumpah aku susah nak lupakan dia even ramai je nak ganti tempat dia...
erkk..PERASAN laaa ko bahirah...hope one day aku boleh delete dia dari hidup aku biarpun susah macam addmath..ingat hati nie macam folder at dalam laptop ke??senang-senang nak add,senang-senang nak delete..susah maaaaaaaaaaaa..
second..aku frust sesangat dengan aku punya EPT...english placement test...sangat sedih..aku nak exit...tapi writing pulak sakai kann band aku..rasa dah buat habis baik dah time tue...dah rechecked writing script..but still the same...takpe laaaa...dah KETENTUAN ILLAHI kannn..pasrah,akur,terima,redha jelaaa dengan semua dugaan nih..mesti banyak hikmah yang aku tak tahu and tak nampak sekarang,....

Wednesday, March 16, 2011

SUCCESS :)

Ai....
da lame tak update blog..
tak tahu na ngarot ape dah..tak der benda yang best pon na cite..
pejam celik-pejam celik...umur aku dah 19..rase cam baru je semalam aku amek SPM(Sijil Pelajaran Malaysia)
kejap je mase berlalu kannn...mane laa taw tak lame lagi dapat 'SPM' jugakkkk..tuh SPM lain tuh...SIJIL PEMINANGAN MALAYSIA....HAHA...gatalllll
result for second sem nak keluar dah esok...please treat me nicely ye encik result...
aku tak maw laa sangkut pape..na cecepat g gombak..cepat grad..cepat dapat SPM tuh...hahahaha...hope aku success dunia n akhirat..aminnnnn....
hope aku success like that picture :)

tempat aku menempa another kejayaan..yeahhh!!

Sunday, February 27, 2011

A GIRL'S HEART DESIRE


Sometimes,
I want to open my hijab,
and show the world,
that I too,
am beautiful in the people's definition.
But,
deep down here,
in my little heart,
I know that beauty is by definition,
a mystery.
and it is forever more rewarding,
to be beautiful in God's eyes.
Sometimes,
I want to wear ruffled dresses and tight jeans,
show off what I really look like,
under those baggy shirts and loosely fitted pants,
make a statement,
that I too,
have a figure and worth looking at.
But,
I know better,
to avoid entering the world of men's imagination,
for I love my future husband,
and I am ashamed,
what should be his, has already been unveiled by others.
Sometimes,
I want to show the world,
the other side of me,
the bubblier, bolder, and crazier me.
put myself on display,
for everyone to see,
to be desired, and admired upon.
But,
I know that eyes are not just eyes,
seeing is not just seeing,
image and respect are gained,
shame and humility deserve a better place,
Because in the end,
it is not just about me,
I carry a lot of impressions and expectations,
of what a Muslim girl should be,
I am covered by the word "Islam" the moment I walk out of my door,
So don't be selfish girl,
Can't you put behind your heart's desire for something worth fighting for?
Love is all it takes.
Love.
InshaAllah

Wednesday, February 16, 2011

COULD BE THE MOST PLEASANT AND DELICIOUS PARTS AND THE MOST MALIGNANT PARTS :)

Yazid IBn Hamn and Waki' have told us after Abdul Ashhab after Khalid Ar-Rab'i as saying:"Luqman was an Ethiopian slave who worked as carpenter.One day,his master ordered him to slaughter a goat and bring him the most pleasant and delicious two parts thereof.Luqman did so and brought him the tongue and heart..


The master asked:Did not you find anything more than these?Luqman said:No!After a while,the master ordered him to slaughter another goat and throw the most malignant two thereof.


Luqman slaughter the goat and threw the tongue and heart.The master exclaimed and said:I ordered you to bring me the most pleasant and delicious parts thereof and you brought me the tongue and heart,and i ordered to throwaway the most malignant parts thereof and you threw the tongue and heart,how can this be?


Luqman said:Nothing can be more pleasing than these if they were good,and nothing can be more malicious than these if they were malignant..... :)


take care of our heart..the most important is our TONGUE....please be a good muslim honey :)





Saturday, February 12, 2011

ALLAHUAKBAR :)

khususnya untuk para wanita dan diri sendiri...Sayidina Ali r.a menceritakan suatu ketika melihat Rasulullah menangis manakala ia datang bersama Fatimah.Lalu keduanya bertanya mengapa Rasul menangis?

Beliau menjawab "Pada malam aku di-isra'-kan,aku melihat perempuan - perempuan yang sedang disiksa dengan berbagai siksaan.Itulah sebabnya mengapa aku menangis. Kerana, menyaksikan mereka yang sangat berat dan mengerikan siksanya.

Putri Rasulullah s.a.w kemudian menanyakan apa yang dilihat ayahandanya."Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya dimana otaknya mendidih.

Aku lihat perempuan digantung lidahnya,tangannya diikat ke belakang dan timah cair dituangkan ke dalam tengkoraknya.

Aku lihat perempuan tergantung kedua kakinya dengan terikat tangannya sampai ke ubun-ubunnya,diulurkan ular dan kalajengking.

Dan aku lihat perempuan yang memakan badannya sendiri,di bawahnya dinyalakan api neraka.Serta aku lihat perempuan yang bermuka hitam ,memakan tali perutnya sendiri.

Aku lihat perempuan yang telinganya pekak dan matanya buta, dimasukkan ke dalam peti yang dibuat dari api neraka,otaknya keluar dari lubang hidung,badannya berbau busuk karena penyakit sopak dan kusta.

Aku lihat perempuan yang badannya seperti himar,beribu-ribu kesengsaraan dihadapinya.Aku lihat perempuan yang rupanya seperti anjing,sedangkan api masuk melalui mulut dan keluar dari duburnya sementara malaikat memukulnya dengan pentung dari api neraka," kata Nabi s.a.w

Fatimah Az-Zahra kemudian menanyakan mengapa mereka disiksa seperti itu?

Rasulullah menjawab: "Wahai putriku,adapun mereka yang tergantung rambutnya hingga otaknya mendidih adalah wanita yang TIDAK MENUTUP RAMBUT MEREKA sehingga terlihat oleh laki-laki yang bukan muhrimnya.

- Perempuan yang digantung susunya adalah isteri yang 'MENGOTORI' tempat tidurnya.

- Perempuan yang tergantung kedua kakinya ialah perempuan yang TIDAK TAAT KEPADA SUAMINYA,ia keluar rumah tanpa izin suaminya , dan perempuan yang tidak mahu mandi suci dari haid dan nifas.

- Perempuan yang memakan badannya sendiri ialah kerana ia BERHIAS untuk lelaki yang bukan muhrimnya dan suka mengumpat orang lain.

- Perempuan yang memotong badannya sendiri dengan gunting api neraka kerana ia memperkenalkan dirinya kepada orang lain bersolek dan berhias supaya kecantikannya dilihat laki-laki yang bukan muhrimnya.

- Perempuan yang diikat kedua kaki & tangannya sampai ke ubun2nya & dibelit oleh ular & kala jengking karena dia mampu mengerjakan solat & puasa tetapi dia tidak mahu berwudhuk & tidak solat serta tidak mahu mandi wajib. 

- Perempuan yang kepalanya seperti babi dan badannya seperti himar ialah TUKANG UMPAT DAN DUSTA..Perempuan yang menyerupai anjing ialah perempuan yang SUKA MEMFITNAH dan membenci suami.

"Mendengar itu,Sayidina Ali dan Fatimah Az-Zahra pun turut menangis juga.."

main masak-masak :)

aie nie @ mlm nie memang teramat laaa seronok....
idea tok buat kek batik tetibe muncul at dalam pale otak bebudak E-3-2..
mang havoc gile time nak buat tuh..first g cari barang kat 7E...
tapi tade...aku n jie jalan kaki je g n balik giant semate-mate 
na cari bebahan nak buat kek tuh..da rule UIA tak bagi students bwk kuali kejadah yang same waktu tuh...so,kitorang just gune tin biscuit JACOB'S,lilin dua batang.senduk kayu sponsored by asyraf a.ka. cerap..
hahahahaa..bapak lawak gila laaa haih...sgt2 laaa seronok..best memory laaa last2 sem 2 nih :)






p/s:gmb will upload lmbt seket :)

Thursday, February 10, 2011

ALLAH :)


Allah...
Jika ku tulis, ku karang lalu kirim pada-Mu,
Sudikah Kau membalasnya buat diriku?
Sebuah nota pada seorang aku,
Yang curang tak bererti lagi buntu,
Dalam menanggapi erti kehambaan pada-Mu.
Allah...
Ingin sekali aku memberikan nota cinta untuk-Mu,
Tapi aku malah jadi tidak tahu,
Mahu bermula dari mana,
Mahu mengakhirkan bagaimana.
Allah...
Apakah masih pantas untuk mulutku yang hina ini,
Menyebut nama-Mu Yang Agung itu,

Sunday, February 6, 2011

JANGAN PUTUS MEMINTA :)

TIPS DOA TERMAKBUL

1.Berdoa dengan ikhlas kepada ALLAH.
2.Memulakan dengan pujian kepada ALLAH n selawat
3.Bersungguh-sungguh ketika berdoa.
4.Berdoa dengan khusyuk dan rendah diri
5.Berdoa dengan sabar menanti unntuk dimakbulkan.
paling penting,JANGAN doa keburukkan,kecelakaan bagi orang lain dan memutuskan silaturrahim :)

Sunday, January 30, 2011

GILER2 KAMI E32

KAMI SANGAT2 GILER...P MINES LAST MINUTE WITH RM50 JER AT TGN :)


tgu train :)

tak mampu beli...peluk pown jadi :)

nih pown same....post je lebey :)

nnt kite kua lagi hek..kua 1 dorm....hope next sem kite satu dorm lagi yawww :)



Friday, January 14, 2011

SUKE-SUKI TIME SKOLAH :)

At sini just na cite pasal time aku at secondary school je coz aku ta bape na ingat sangat time primary school tuh...

FORM 1 
time nih aku dapat offer at SMK SULTAN ALAUDDIN...kelas aliran agama...niat di hati time drjah6 na mntak ghafar baba..tapi parents aku tak bagi...doang soh bawak arab..ye laa..sayang kowt kalau tinggalkan..belajar arab dr darjah1,pas tuh tetibe na tgl an...bazir...ta sume dapat peluang cm tue an,,,aku dok hostel time tuh..mmg best sangat2...aku rase aku nages skali je kowt time awl2 tuh...nages sebab blackout..hahaa..time form 1 ag aku mmg da nakal sangat2...time tuh aku jd assistant monitor,,nta mcm mne ley jadi..time tue,satu buku je yg aku btl2 buat kj..kj sejarah...ckg dollah yang ajar an,,gile ta buat kj dy..yang lain sume aku pakat buat buku rojak..awal tahun je kowt aku anta buku kat ckgu..hihihi...bab ponteng kls tuh ta buat ag..tido dlm kls hobi aku...haha...time amali,aku an kawan2 aku pakat ta maw p..nek bilik terus,,time ustazah check dorm,aku p nyorok dlm loker,,pastuh mlm tuh kne mara an senior..ade ak kesa??hahaa//sorry laa akak..kitorang mmg nakal.. :)
FORM 2
time nih aku da jadi cm baik seket....jadi prefect laaa kate an..nta mcm mne nta ustaz aku p calon an nme aku nta...tup2..dpt surat intrview..hahaha..time form 2 rasenye tade benda yang menarik kowt..time nih aku rapat an umairah...sayang gile kat dy..tapi dy pindah malim tahun tuh..kitorang still contact ag..time nih gak aku cam terapat an akak aku nih..akak kah??hehe...nme dy HANIS..yang pnjang2 ag nme dy tuh taya laa taw..nta cmne ley terapat an dy nta..pape pown..love you akak!!!(aku waras ag k).

FORM 3.
exam year!!tapi aku still main2 gak..time nih lagi kerap aku serong kelas..hahaha...time nih aku join nasyid skola..daerah je kowt...time nih laa aku knl ngan some1..hahaha..gatal!!aku ta suke math..so,yime sir kahar bagi latihan.aku pretend laa buat..padahal buat kj agama..ustazah rahimah pny..da laa ustazah nih garang gile...aku pena kena ketuk ketampi brape puloh nta..sakit gle kaki time na naik n trn tga,,sabar jelaa..tapi agama aku maintain A laa..hehehe..ha,,yang sir kahar tuh,aku suke main kejar2 dengan dia dalam kelas..asal dy na check buku je aku lari..dy at depan kls,aku g blkg..dy at blkg,aku g depan..sampai dy sound baik pny..'bahirah,awak men kejar2 plak ngan sy ea'hehee..sorry sir..math teruk gle time pmr!!dpt b..pdn muke,,sape soh nakal...
FORM4&5
aku still at alauddin..aku ta mohon mane2 pown pas PMR..sayang laa..and aku ta na p jao2..elok2 uma an hostel 3 mnt t jadi 3 jam law pindah..huhuhu...aku tetap ngan aliran agama coz aku ta mnt science even first2 aku dapat kls science...kelas aku 14 org je..tuh pown ramai budak skola len,,yang mmg pior alauddin just 4 org je...yang lain sume pndah n masuk science..tapi tape..kls tuh happening...time nie laa kls aku baru de budak laki..sepanjang form 1 sampai form 3,sume girls..tapi laki 2 orang je time tue..cam tade kali gak coz ktorang lagi nakal dari doang..hehe..time nih aku suke sangat2 subject syariah,akaun n ekonomi,,alhamdulillah laa dapat A...aku igt ag,,time form 5.ckg sejarah aku nih mmg btl2 nak ngajar,,ta cam ckg time form 4..asyik hlg je...first exam kitorang nye paper selamat ke tong sampah.waaaa..ckgu mara..result sume terok..tapi..sebab peristiwa tuh,ktorang ony sej time SPM superb maaa...aku tetap ngan hobi aku..suke mrayau n ponteng kls..rase2 bosan,g bilik GKMP...ckg ramlan.,dy pown sportng habis...lyn aje..pena tuh aku paw dy kfc..aku sorang jelaa..hee
KADET BOMBA
time form 4 aku join kadet nih coz aku na kumpul markah koku..hehe...kadet nih mmg top at skola..bebudak hostel laaa yang majoriti join.ktorang mmg top di kalangan bebudak kadet skola2 at mlk..sebut je kadet bomba alauddin,1 mlk taw..hahaha..poyo!!!tapi mmg sumpah best gile laa..aku an kengkawan aku dapat g kebangsaan..pglmn dr kat ngri n kbgsaan mmg byk uji ksbrn ktorang..tapi ttp byk best memory laa...time tuh ktorang rapat an bebudak skola lain,,dpt2 stpm,sultan muhammad n sri mahkota...muke time tue jangan cakap laaa..bapak gelap..na tgk muke sndiri pown seram,,huhuhu...

p/s:da ta taw na ngarot ape..
      suke aty laa nak ckp pe.
.     blog aku an..hehe
                                                                    puteri alauddin
                                                                     riang-ria
                                                                     result spm :)
                                                                      aku larh,,,sengal aje muke..haha