CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Friday, January 14, 2011

SUKE-SUKI TIME SKOLAH :)

At sini just na cite pasal time aku at secondary school je coz aku ta bape na ingat sangat time primary school tuh...

FORM 1 
time nih aku dapat offer at SMK SULTAN ALAUDDIN...kelas aliran agama...niat di hati time drjah6 na mntak ghafar baba..tapi parents aku tak bagi...doang soh bawak arab..ye laa..sayang kowt kalau tinggalkan..belajar arab dr darjah1,pas tuh tetibe na tgl an...bazir...ta sume dapat peluang cm tue an,,,aku dok hostel time tuh..mmg best sangat2...aku rase aku nages skali je kowt time awl2 tuh...nages sebab blackout..hahaa..time form 1 ag aku mmg da nakal sangat2...time tuh aku jd assistant monitor,,nta mcm mne ley jadi..time tue,satu buku je yg aku btl2 buat kj..kj sejarah...ckg dollah yang ajar an,,gile ta buat kj dy..yang lain sume aku pakat buat buku rojak..awal tahun je kowt aku anta buku kat ckgu..hihihi...bab ponteng kls tuh ta buat ag..tido dlm kls hobi aku...haha...time amali,aku an kawan2 aku pakat ta maw p..nek bilik terus,,time ustazah check dorm,aku p nyorok dlm loker,,pastuh mlm tuh kne mara an senior..ade ak kesa??hahaa//sorry laa akak..kitorang mmg nakal.. :)
FORM 2
time nih aku da jadi cm baik seket....jadi prefect laaa kate an..nta mcm mne nta ustaz aku p calon an nme aku nta...tup2..dpt surat intrview..hahaha..time form 2 rasenye tade benda yang menarik kowt..time nih aku rapat an umairah...sayang gile kat dy..tapi dy pindah malim tahun tuh..kitorang still contact ag..time nih gak aku cam terapat an akak aku nih..akak kah??hehe...nme dy HANIS..yang pnjang2 ag nme dy tuh taya laa taw..nta cmne ley terapat an dy nta..pape pown..love you akak!!!(aku waras ag k).

FORM 3.
exam year!!tapi aku still main2 gak..time nih lagi kerap aku serong kelas..hahaha...time nih aku join nasyid skola..daerah je kowt...time nih laa aku knl ngan some1..hahaha..gatal!!aku ta suke math..so,yime sir kahar bagi latihan.aku pretend laa buat..padahal buat kj agama..ustazah rahimah pny..da laa ustazah nih garang gile...aku pena kena ketuk ketampi brape puloh nta..sakit gle kaki time na naik n trn tga,,sabar jelaa..tapi agama aku maintain A laa..hehehe..ha,,yang sir kahar tuh,aku suke main kejar2 dengan dia dalam kelas..asal dy na check buku je aku lari..dy at depan kls,aku g blkg..dy at blkg,aku g depan..sampai dy sound baik pny..'bahirah,awak men kejar2 plak ngan sy ea'hehee..sorry sir..math teruk gle time pmr!!dpt b..pdn muke,,sape soh nakal...
FORM4&5
aku still at alauddin..aku ta mohon mane2 pown pas PMR..sayang laa..and aku ta na p jao2..elok2 uma an hostel 3 mnt t jadi 3 jam law pindah..huhuhu...aku tetap ngan aliran agama coz aku ta mnt science even first2 aku dapat kls science...kelas aku 14 org je..tuh pown ramai budak skola len,,yang mmg pior alauddin just 4 org je...yang lain sume pndah n masuk science..tapi tape..kls tuh happening...time nie laa kls aku baru de budak laki..sepanjang form 1 sampai form 3,sume girls..tapi laki 2 orang je time tue..cam tade kali gak coz ktorang lagi nakal dari doang..hehe..time nih aku suke sangat2 subject syariah,akaun n ekonomi,,alhamdulillah laa dapat A...aku igt ag,,time form 5.ckg sejarah aku nih mmg btl2 nak ngajar,,ta cam ckg time form 4..asyik hlg je...first exam kitorang nye paper selamat ke tong sampah.waaaa..ckgu mara..result sume terok..tapi..sebab peristiwa tuh,ktorang ony sej time SPM superb maaa...aku tetap ngan hobi aku..suke mrayau n ponteng kls..rase2 bosan,g bilik GKMP...ckg ramlan.,dy pown sportng habis...lyn aje..pena tuh aku paw dy kfc..aku sorang jelaa..hee
KADET BOMBA
time form 4 aku join kadet nih coz aku na kumpul markah koku..hehe...kadet nih mmg top at skola..bebudak hostel laaa yang majoriti join.ktorang mmg top di kalangan bebudak kadet skola2 at mlk..sebut je kadet bomba alauddin,1 mlk taw..hahaha..poyo!!!tapi mmg sumpah best gile laa..aku an kengkawan aku dapat g kebangsaan..pglmn dr kat ngri n kbgsaan mmg byk uji ksbrn ktorang..tapi ttp byk best memory laa...time tuh ktorang rapat an bebudak skola lain,,dpt2 stpm,sultan muhammad n sri mahkota...muke time tue jangan cakap laaa..bapak gelap..na tgk muke sndiri pown seram,,huhuhu...

p/s:da ta taw na ngarot ape..
      suke aty laa nak ckp pe.
.     blog aku an..hehe
                                                                    puteri alauddin
                                                                     riang-ria
                                                                     result spm :)
                                                                      aku larh,,,sengal aje muke..haha

2 comments:

hanis a.k.a dek-an

hahaha..nk knl ngn kakak awk yg name hanis tu bole??comel x die??ngaaa~~poyo tol kau nie :)
btw..luv u too la sis..oucchh

Dhofwatul 'Aisy

hahaha..maw kenalkah??taya laa..org pown ta bape na knl dy...hehehe <3

Post a Comment